Piesp?le

Informações:

Sinopse

Raidjum Piesple pusstunda veltta sporta draugiem. Intervijas ar sportistiem un treneriem, k ar ststs par aizvadtaj ned svargko. Preczu Piespli ik svtdienu saviem ldzjutjiem centsies iedot raidjuma vadtji Inita Kresa-Katkovska un  Mrti Kavenieks.

Episódios

  • Hokeja čempionāts noslēdzies. Nākamā aktualitāte sporta pasaulē - teniss

    27/05/2024 Duração: 43min

    Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionāts šogad noslēdzies, mūsējiem neaizsniedzoties līdz ceturtdaļfinālam. Raidījumā, protams, runājam par hokeju, bet lielajā intervijā nedaudz ieskatāmies vienā no galvenajiem pasākumiem pasaules sportā turpmāko divu nedēļu laikā - Parīzē sākas tenisa sezonas otrais Grand Slam kategorijas turnīrs - Francijas atklātais čempionāts. Tajā spēlēs Aļona Ostapenko, bet kā treneris ukrainietes Dajanas Jastremskas komandā strādā latviešu speciālists Mārcis Garuts. Viņš tad arī viesis šīs nedēļas lielajā intervijā. Nedēļas topā: Hokeja izlase pasaules čempionātā finišē devītajā vietā; Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas septītajā spēlē tomēr izstājas Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras “Canucks”; “VEF Rīga” iegūst 11. Latvijas Basketbola līgas čempiontitulu kluba vēsturē, piecās spēlēs uzvar Rīgas "Zeļļus".

  • Pasaules čempionātā hokejā triumfē mājinieki - Čehijas valstsvienība

    27/05/2024 Duração: 08min

    Pasaules čempionāts hokejā noslēdzies ar mājinieku - Čehijas valstsvienības - triumfu, viņiem izcīnot zelta medaļas pirmoreiz kopš 2010. gada. Finālā čehi 3. periodā beidzot uzlauza Šveices izlases aizsardzību un vārtsargu, gūstot divus vārtus, bet paši savu cietoksni nosargāja neieņemtu, Čehijai svinot uzvaru 2:0. Uzvaras vārtu autors Dāvids Pastrņāks, kurš izlasei pievienojās tikai pašā grupu turnīra izskaņā, bet tagad viņš savu vardu Čehijas hokeja vēsturē ieraksta vēl treknākiem burtiem. Šveicei tikmēr trešo reizi 11 gadu laikā jāsamierinās ar sudrabu - viņiem iepriekš zaudējumi finālos arī 2013. un 2018. gada čempionātos. Nākamā gada pasaules čempionāts notiks Zviedrijā un Dānijā, Latvija spēlēs Stokholmā pret Kanādu, Šveici, Zviedriju, Slovākiju, Austriju, Franciju un Slovēniju. Teorētiski gan vēl iespējamas kādas izmaiņas, jo turnīra rīkotājiem ir tiesības apmainīties ar vienu komandu.

  • Šodien uzzināsim hokeja čempionāta medaļniekus. Par zeltu cīnītis Čehija un Šveice

    26/05/2024 Duração: 16min

    Pasaules hokeja čempionāts sasniedzis savu kulmināciju, jo šodien, 26. maija, noskaidros medaļniekus. Par bronzu plkst.16.20 cīnīsies Kanāda un Zviedrija, bet par zeltu un pasaules čempionu titulu - mājinieki čehi pret Šveici. Pusfinālos vakardien Čehija pārlieicnoši ar 7:3 uzvarēja līdz šim ne reizi šajā turnīrā nezaudējušo Zviedriju, bet Šveice pēcspēles metienos ar 3:2 uzveica Kanādu, kam arī tā bija pirmā neveiksme turnīrā. Zviedri pret kanādiešiem šajā pasaules čempionātā nav spēlējuši, bet Čehija ar Šveici tikās apakšgrupas mačā. 13.maijā Pŗagā ar 2:1 pēcspēles metienos uzvarēja šveicieši. Gan šodienas, gan aizvadītās spēles šoreiz “Hokeja studijā” analizējam kopā ar pieredzējušo žurnālistu Jāni Matuli.

  • Pasaules čempionātā hokejā pusfināla spēļu diena

    25/05/2024 Duração: 13min

    Pasaules čempionātā hokejā klāt izšķirošie notikumi - šodien, 25. maijā, pusfināli, kuros noskaidros divus zelta pretendentus.  Plkst.15.20 spēle Zviedrija - Čehija. Mājiniekiem šajā turnīrā ir tikai viens mērķis - tā ir pirmā vieta, bet tāds pats mērķis ir arī Zviedrijai. Zviedri ir vienīgā komanda no Ostravas grupas, kurā spēlēja arī Latvija, kas tikusi līdz pusfinālam. Arī otrs duelis solās būt intriģējošs. Kanāda un Šveice jau vienu reizi savā starpā šajā čempionātā tikušās. 19.maijā apakšgrupas pirmspēdējā mačā kanādieši ar 3:2 uzveica Šveici. Toreiz Šveice bija vadībā ar 2:1, bet izlaida pārsvaru. Kanādiešiem pagaidām perfekta bilance jeb astoņas uzvaras astoņos mačos, Šveicei tikai viens zaudējums un tas pats tieši Kanādai.  

  • Hokeja laukumos Čehijā kļūst arvien karstāk. Jau rīt pusfināla spēles

    24/05/2024 Duração: 06min

    Aiz loga karsts un arī hokeja laukumos kļūst arvien karstāk - pasaules čempionātā hokejā palikušas vairs tikai četras spēcīgākās valstis. Vakar, 23. maijā, izspēlēti visi ceturtdaļfināli, noskaidrojot komandas, kas turpinās cīņu par medaļām. No Latvijas izlases septiņām pretiniecēm grupu turnīrā cīņu par medaļām turpina vairs tikai Zviedrija, kas jau pirms turnīra tika saukta par galveno favorīti. Zināms, ka pusfinālā tiksies Kanāda ar Šveici un Zviedrija ar Čehiju. Interesējamies arī, kā 9. vietu pasaules čempionātā vērtē Latvijas hokeja federācijas vadība. Bet jārunā arī par kādu nepatīkamu starpgadījumu Ostravā - Latvijas izlases spēletāju numuriņi apzagti pēdējās spēles laikā.

  • Latvijas hokejisti atgriezušies mājās. Čempionātā ceturdaļfināla spēle

    23/05/2024 Duração: 07min

    Latvijas hokeja izlase vakar, 22. maijā, vēlu vakarā ar avioreisu no Vīnes atgriezās mājās no pasaules čempionāta. Lidostā “Rīga” komandu sagaidīja vairāki simti līdzjutēju. Pasaules čempionātā vakar bija brīvdiena, komandas brauca uz Prāgu vai Ostravu, lai jau šodien aizvadītu ceturtdaļfināla mačus.  Kanāda - Slovākija un Čehija - ASV sacentīsies Prāgā, kā arī Šveice - Vācija un Zviedrija - Somija tiksies Ostravā. Kāda bija pieredze viņa pirmajā pasaules čempionātā hokejā izlases sastāvā, stāsta Martins Laviņš. Bet kāda varētu būt spēle, kurā tiksies mājinieki Čehijas vienība ar ASV, vērtē hokejists Rihards Marenis.

  • Latvijas hokeja izlase tomēr neiekļūst ceturdaļfinālā

    22/05/2024 Duração: 06min

    Latvijas hokeja izlase noslēgusi savu dalību 2024. gada pasaules čempionātā. Pēdējā spēlē zaudējums ASV ar 3:6, kas liedza iekļūt ceturtdaļfinālā jeb labāko astoņniekā. Beigās Latvijas izlase palika pirmā aiz svītras - septiņās spēlēs izcīnīti 9 punkti, Latvijai ierindojoties 5. vietā savā grupā un 9. vietā čempionāta noslēguma tabulā. Spēli un Latvijas komandas sniegumu kopumā šajā čempionātā analizē vārtsargs Kristers Gudļevskis un izlases galvenais treneris Harijs Vitoliņš.  

  • Latvijas izlasei šovakar izšķiroša cīņa par iespēju iekļūt ceturdaļfinālā

    21/05/2024 Duração: 06min

    Latvijas hokeja izlasei šodien, 21. maijā, sakrālais Šekspīra “būt vai nebūt” - ja pamatlaikā tiks uzveikta ASV komanda, kā arī vakarā Zviedrija izcīnīs trīs punktus pret Slovākiju, tad pašmāju valstsvienība pirmo reizi vēsturē divus gadus pēc kārtas būs sasniegusi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu. Tas gan nebūs viegls uzdevums, jo ASV šajā turnīrā spēlē jaudīgi, īpaši uzbrukumā. Spēles sākums šovakar pulksten 17.20. Matemātika vienkārša - Latvijai der tikai un vienīgi uzvara pamatlaikā. Jebkāds cits iznākums nozīmē turnīra beigas. Ja izdosies uzvarēt pašiem, vēl jācer uz zviedru palīdzību - Slovākija vakarā nedrīkst iegūt punktus pret zviedriem. Par noskaņojumu komandā stāsta Rodrigo Ābols. Latvijas izlases pretiniekus - ASV izlasi - vērtē galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

  • Hokeja čempionāta laikā sarunājamies ar Latvijas komandas fizioterapeitu Kristapu Zelču

    20/05/2024 Duração: 43min

    Arī šoreiz raidījumā, protams, par pasaules čempionātu hokejā, kas turpinās Čehijā. Noslēgumam tuvojas apakšgrupu turnīrs, kas nozīmē intrigu par gaidāmajiem ceturtdaļfināla pāriem. Lielā saruna šoreiz ar Latvijas hokeja izlases fizioterapeitu un bijušo vārtsargu Kristapu Zelču. Rubrikā “Kas lācītim vēderā?” mēģinām izzināt, kādus inovatīvus inventāra risinājumus lieto Rihards Bukarts un Martins Laviņš. Nedēļas topā: Latvijas hokeja izlase turpina pasaules čempionātu, vēl mačs pret ASV; Pasaules čempionāts hokejā un fanu kustība - vieni brauc mājās, citi tikai dodas uz Ostravu; Ziemeļamerikā izšķirošie notikumi cīņā par titulu Nacionālajā hokeja līgā un Nacionālajā basketbola asociācijā.

  • Latvijas hokejisti aizvadījuši labāko spēli turnīrā, turpina cīņu par ceturtdaļfinālu

    20/05/2024 Duração: 07min

    Latvijas hokeja izlase vakar,19. maijā, ar 3:2 uzvarēja Slovākiju pēcspēles metienos un saglabāja izredzes iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Latvijas komanda aizvadīja labāko spēli šajā turnīrā, skrupulozi izpildīja spēles plānu, lieliski vārtos darbijās Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 41 no 43 slovāku metieniem, kā arī sešus no septiņiem pēcspēles metieniem. Tagad Latvijai vēl apakšgrupā palikusi pēdējā spēlē pret ASV rīt, 21. maijā, kur arī izšķirsies ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu liktenis. Vakardienas spēlē vērtē un par gatavošanos rītdienas mačam stāsta Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

  • Latvijas izlasei šodien izšķiroša spēle par vietu ceturtdaļfinālā

    19/05/2024 Duração: 15min

    Latvijas hokeja izlasei šovakar, 19. maijā,  izšķiroša spēle par vietu ceturtdaļfinālā. Puksten. 21.20 jāspēlē pret Slovākiju, un šī cīņa arī izšķkirs to, vai latvieši turpinās cīņu par iekļūšanu labāko astoņniekā šajā pasaules čempionātā. VakarL atvijas hokeja valstsvienība Ostravā ar 2:7 piekāpās Zviedrijas izlasei, kas pasaules čempionāta grupas kārtā nav zaudējusi nevienu punktu. Slovāku sastāvs ir nopietns, bet Latvijas komandai galvenais ir spēles laikā izpildīt treneru izstrādāto plānu. Līdz šim tieši individuālas paviršības un sarunātā nepildīšana novedusi pie viļņveidīga snieguma, kā arī pamatīgiem zaudējumiem Vācijai un Zviedrijai. Gaidot spēli, uzklausām Latvijas izlases galveno treneri Hariju Vītoliņu. Slovākijas izlasi raksturo bijušas Latvijas izlases aizsargs Jānis Andersons, kurš dzīvo un strādā Slovākijā.

  • Latvijas izlase atgriežas spēļu režīmā. Šodien tikšanās laukumā ar Zviedriju

    18/05/2024 Duração: 16min

    Latvijas hokeja izlase šodien, 18. maijā, atgriežas spēļu režīmā pēc divu dienu pauzes. Šoreiz atkal gaidāmas divas spēles divās dienās, pirmā pret apakšgrupas un visa čempionāta favorīti Zviedriju jau pulksten 13.20. Latvijas izlasei šī būs pirmā agrā spēle šajā čempionātā. Zviedri līdz šim četrās spēlēs parādījuši, ka ir ļoti labi nokomplektēta un spēcīga komanda, tikai vienā spēlē guva mazāk par pieciem vārtiem. Zviedriem sastāvā 18 NHL spēlētāji, turklāt vairākas visaugstāka kalibra zvaigznes.  Gaidot spēli, aprunājāmies ar izlases spēlētāju Martinu Laviņu, kurš gan līdz šim nav bijis pieteikts spēlēm. Kāds ir noskaņojums komandā un kā Latvijas izlase gatavojās spēlei ar spēcīgajiem pretiniekiem, stāsta izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

  • Latvijas izlase atgriežas pie trenēšanās un domām par gaidāmajiem mačiem

    17/05/2024 Duração: 06min

    Latvijas hokeja izlasei vakar, 16. maijā, bija brīvdiena, pirmā pilvērtīgā atpūtas diena, kurā varēja pavadīt laiku, kā vien vēlas. Savukārt šodien atkal jāatgriežas pie trenēšanās un domām par gaidāmajiem mačiem. Latvijas komanda šodien uz ledus kāps plkst.12.30 pēc Latvijas laika, ieplānots pusotru stundu ilgs treniņš. Pirms latviešiem slidos arī Ostravas apakšgrupas līderi zviedri. Ostravas grupā šodien Vācija pret Kazahstānu, kā arī Polija pret ASV. Prāgā duelis Lielbritānija - Dānija un Čehija - Austrija. Brīvdienās starp Latvijas izlases spēlēm aprunājamies arī ar līdzjutējiem. Bet cik liels līdzjutēju pulks ir devies uz Čehiju, stāsta sporta tūrisma braucienu organizatore Ludmila Alampasu.    

  • Latvijas hokejisti cieš smagu sakāvi pret Vāciju. Nākamā spēle sestdien

    16/05/2024 Duração: 07min

    Pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlase sasniegusi grupu turnīra "ekvatoru" - četras spēles aizvadītas, trīs vēl priekšā. Vakar, 15. maijā, Latvijai ļoti svarīgā spēlē bezierunu zaudējums saviem tiešajiem konkurentiem Vācijai ar 1:8. Tas ir smagākais Latvijas zaudējums kopš 2018. gada turnīra, kad ar 1:8 nācās atzīt Somijas pārākumu. Vakar aina vēl pēc 1. perioda nebija tik slikta, lai arī Vācijai bija pārsvars, viņi bija vadībā vēl tikai 2:0 un no šāda rezultāta hokejā var atspēlēties ļoti ātri. Atspēlēšanos vācieši nepieļāva, 2. periodā aiz Latvijas vārtsargu mugurām nogādājot vēl piecas ripas. Latvijas labā goda vārti pasaules čempionātu debitantam Markusam Komulam. Spēli vērtē komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš. Viņš, kā arī galvenais treneris Harijs Vītoliņš analizē, kā palīdzēt komandai saņemties nākamajām spēlēm.

  • Latvijas hokejisti izcīna trešo uzvaru! Šodien spēle ar Vāciju

    15/05/2024 Duração: 09min

    Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta trešajā mačā izcīnījusi trešo uzvaru turnīrā, beidzot to paveicot pamatlaikā un neievelkot spēli pagarinājumā - vakar, 14. maijā, mūsējie ar 2:0 pārspēja Kazahstānu. Vārtu guvumi Robertam Bukartam un Haraldam Eglem, bet Latvijas vārtos nepārspēts palika Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja visus 22 metienus. Šodien Latvijas izlasei sākas cīņas ar tiešajiem konkurentiem. Ja pirmajās trīs spēlēs bija jāspēlē pret nomināli vājākiem pretiniekiem, tad šodien jau pretī stāsies Vācijas izlase, kas, kā minimums, ir Latvijas līmeņa komanda, iespējams pat tieši vācieši ir nelieli favorīti šīs dienas mačā. Šodienas pretiniekus - Vācijas izlasi - raksturo vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš, kurš ikdienā strādā Vācijā. Kā šodienas spēlei gatavojas un noskaņojas Latvijas izlase, atklāj galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

  • Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Kazahstānas hokejistiem

    14/05/2024 Duração: 07min

    Pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlase pēc vienas brīvdienas šodien, 14. maijā, atgriezīsies uz ledus spēles kreklos, lai mērotos spēkiem ar Kazahstānas valstsvienību. Mūsējie turnīru sākuši ar divām smagām uzvarām papildlaikos pret Poliju un Franciju, Kazahstānas komandai līdz šim viena uzvara un viens zaudējums. Gadu gaitā abas izlases pasaules čempionātos spēlējušas ar zināmu regularitāti un savstarpējais mačs bija arī pirms gada - toreiz Latvijai graujoša uzvara. Hokeja studijā runājam par Latvijas gatavošanos spēlei, pretiniekiem Kazahstānu un savstarpējo spēļu vēsturi. Kā Latvijas izlases spēlētāji atguva spēkus pēc divām pirmajām spēlēm, stāsta fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis. Par to, kas varētu sargāt mūsējo vārtus un vai komandai varētu pievienoties Artūrs Šilovs, stāsta Artūrs Irbe. Iepazīstinām arī ar Kazahstānas komandu.

  • Latvijas izlase pagarinājuma izskaņā uzvar arī Francijas hokejistus

    13/05/2024 Duração: 07min

    Latvijas izlase vakar, 12. maijām pagarinājuma izskaņā uzveica arī Francijas hokejistus. Šodien Latvijas hokeja izlasei pirmā brīvdiena turnīrā, varēs atvilkt elpu pēc diviem emocionāliem mačiem, kas prasīja arī daudz fiziskā spēka. Divu dienu laikā Latvijai divas uzvaras papildlaikā, vakar pret Franciju ar 3:2. Abos mačos uzvaras vārtus guva kapteinis Kaspars Daugaviņš. Vakardienas spēli vērtē Kaspars Daugaviņš, bet izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš ieskicē, kāda būs šī  - atputas un treniņa - diena, jo rīt spēle ar Kazahstānu, bet trešdien ar Vāciju. Pasaules čempionātā vēl vakar Ostravā Slovākija ar 6:2 uzveica Kazahstānu, bet zviedri tikai ar 5:1 bija pārāki pār Poliju. Prāgā somi ar 8:0 “sasita lupatās” britus, Dānija ar 1:5 zaudēja Kanādai, bet Šveice ar 6:5 uzvarēja  Austriju.    

  • Lielais hokejs ienāk arī Piespēlē. Saruna ar bijušo izlases spēlētāju Jāni Andresonu

    12/05/2024 Duração: 43min

    Piespēlē šoreiz daudz runājam par pasaules čempionātu hokejā, kas sācies Čehijā. Lielā intervija ar bijušo Latvijas izlases aizsargu Jāni Andersonu, kurš jau ilgi dzīvo Slovākijā, tur arī strādā par treneri. Nedēļas topā: Latvijas hokeja izlase ar uzvaru pār Poliju un Franciju papildlaikā sāk pasaules čempionātu; Uz Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta krēslu cierē pieci pretendenti; Latvijas Basketbola līgas finālsēriju ar uzvaru sāk “VEF Rīga”, bet “Zeļļi” izrāda ļoti nopietnu pretestību; Ventspils ar graujošu uzvaru iesāk bronzas sēriju; "Prometey", iespējams, atstās Latvijas-Igaunijas apvienoto līgu.

  • Latvijas izlasei pirmā uzvara Hokeja čempionātā. Šodien spēle ar Franciju

    12/05/2024 Duração: 15min

    Latvijas hokeja izlase šodien, 12. maijā, ar maču pret Franciju turpinās pasaules čempionātu hokejā, bet vakar to sāka ar ļoti sarežģītā ceļā izrautu uzvaru papildlaikā pār Poliju ar 5:4. Polija pasaules čempionāta spēcīgāko izlašu pulkā atgriežas pirmo reizi kopš 2002.gada, un jau pirmajā mačā izcīnīja vēsturisku punktu. Vakardienas spēli vērtē izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš. Savukārt to, kādu hokeju spēlē Francijā stāsta aizsargs Roberts Kaļķis, kur sezonu aizvadījis šajā valstī. Pasaules čempionātā vēl vakar Kanāda ar 4:2 arī spraigā spēlē pārspēja Lielbritāniju, Dānija ar 5:1 uzveica Austriju, mājinieki čehi ar 6:3 uzvarēja Norvēģiju. Tas Prāgas grupā. Bet Ostravā ASV ar 6:1 bija pārāki pār Vāciju, savukārt latviešu šodienas pretinieki Francija ar 1:3 zaudēja Kazahstānai.  

  • Gaidām Latvijas izlases pirmo spēli čempionātā ar Poliju

    11/05/2024 Duração: 13min

    Latvijas hokeja izlase šodien ar maču pret Poliju sāks pasaules čempionātu. Latvijai šis būs pirmais mačs pasaules čempionātā kopš pagājušā gada maija beigām, kad Tamperē spēlē pret ASV papildlaikā tika izrauta uzvara un izcīnītas vēsturiskās bronzas medaļas. Polija pasaules čempionāta spēcīgāko izlašu pulkā atgriežas pirmo reizi kopš 2002.gada. Tolaik, kad poļi izkrita no augstākās divīzijas, Latvijas izlasē vēl spēlēja pašreizējie treneri Harijs Vītoliņš un Artūrs Irbe. Pasaules čempionāts vakar sākās ar četrām spēlēm, daudz gūtiem vārtiem. Tiesa, oficiālajā čempionāta atklāšanas cīņā Prāgā starp Čehiju un Somiju vārti pamatlaikā netika gūti. Čehija pēcspēles metienos ar 1:0 uzveica Somiju. Poļiem šis ir pirmais pasaules čempionāts Elitē kopš 2002. gada turnīra Zviedrijā. Toreiz viņi bija 14. vietā un formāli būtu saglabājuši vietu augstākajā divīzijā, taču tolaik viena vieta automātiski pienācās komandai no Āzijas, tāpēc pēdējā vietā finišējusi Japāna palika Elitē, bet 14. un 15. vieta, proti, Polija un

página 1 de 23